Robert Karlsson anno 2018

Jag älskar att spela golf och har alltid strävat efter att utvecklas. Det gäller till och med ännu mer idag än tidigare – jag försöker i allt större utsträckning att lära mig av de erfarenheter jag får både på och utanför golfbanan. Detta är särskilt viktigt eftersom min nya ambition är att dela med mig av mina lärdomar och erfarenheter till andra idrottare.

Ett första steg i denna inriktning tog jag tillsammans med Svenska Golfförbundet när jag inledde ett samarbete med damlandslaget, framförallt med Madelene Sagström när hon blev proffs. Det har varit mycket givande att se att mina kunskaper ihop med mina erfarenheter har gjort skillnad. Men kanske ännu viktigare är att jag insett att genom att stötta andra så lär jag mig mycket själv.

Något annat som ligger mig varmt om hjärtat är golftävlingen på banan där jag växte upp, det vill säga Swedish Challenge på Katrineholms GK. Även här har nyckelordet varit utveckling. Tävlingen började nämligen som en liten ”mini tour”-tävling med 40 spelare och har nu cirka 10 år senare växt till Sveriges näst största golftävling. Ett enormt jobb har lagts ner av gruppen som driver tävlingen och utan medlemmarnas stöd hade det inte varit möjligt. Ett fantastiskt exempel på att även en liten stad/klubb kan göra stordåd när alla drar åt alla håll. Jag är väldigt stolt över att stå som värd!

Trots att jag alltmer börjar se andra världen vid sidan av golfen så har jag fortfarande mycket kvar att uträtta på golfbanor runt om i världen.